Presolutions
Pokasaha
Sukunimi velvoittaa: kaskenpolttajien jälkeläinen pokasahahommissa.

Uratiivistelmä/ Pasi Räisänen

Yksisivuinen CV täällä.

Koulutus

Muut toiminta

  • Tapanilan Erä/ nyrkkeilyjaosto; pj (2017)
  • OC System OY; hallituksen jäsen (2016-2019)
  • Reservin kapteeni; krh:n komppaniaupseeri (2006)
  • Helsingin Kauppakorkeakoulu/ pienyrityskeskus; ohjausryhmän jäsen (2006)
  • Suomen 3D-yhdistys; sihteeri (2004-2007)
  • International Network Contacts ry; pj (2001-2003)
  • Rautalammin reitin loma Oy; hallituksen jäsen (1994-1998)
  • Opiskelijajärjestö Opex; klubi-isäntä (1990-1992)

Työhistoria 

Käpylän peruskoulu

Elokuusta 2019 alkaen olen työskennellyt Käpylän peruskoulun kouluisäntä-vahtimestarina, jossa pidän huolta kolmen koulurakennuksen hyvinvoinnista ja toimintojen sujuvuudesta. Lisäksi osaltani vastaan henkilökunnan ja koululaisten viihtymisestä ja turvallisuudesta.

Naulakallion lastenkoti

Heinäkuu 2017 - maaliskuu 2019 työskentelin ohjaajana Naulakallion lastenkodin pitkäaikais- ja päihdeongelmaisten pysäytysosastoilla. Vastuullani molemmilla osastoilla oli omaohjattava nuori, ja pitkäaikaisoastolla tein myös perhetyötä. 

Suomen paras rokkiklubi

Marraskuusta 2016 alkaen olen toiminut Tavastialla järjestyksenvalvojana vastaten osaltani henkilökunnan ja asiakkaiden iloisen illan onnistumisesta. Vv. 2016-2018 huolehdin lastenkoti- ja portsaritöiden ohella parkinsonin tautia sairastaneen isäni asioista ja hyvinvoinnista. 

Tapanilan Urheilukeskus

Tammikuu 2008 - marraskuu 2016 toimin Tapanilan Urheilukeskuksessa myyntipäällikkönä. Päävastuullani olivat yritysryhmille suunnattujen tyky- ja virkistyspäiväpalvelujen ideoiminen, myyminen ja kehittäminen. Vastasin urheilukeskuksen markkinointiviestinnästä. Kehitin digitaalisia palveluja sekä henkilökunnalle että asiakkaille (LiveZhat, Yammer, issuu.com). Lisäksi toimin toimitusjohtajan työparina mm. urheilukeskuksen strategiatyössä ja kehittämishankkeissa. Esimerkkejä toteutuksista on täällä.


Presolutions

Vuosina 2002-2008 tarjosin presentaatio- ja internetpalveluja aluksi freelance-pohjaisena viestinnän suunnittelijana mainostoimisto ChDesignissa, Recommendedissa ja TOTALissa. Presolutions-konsulttiyritykseni perustin vuonna 2005. Ideoin, myin, käsikirjoitin ja tuotin 3D-tuotantoja sekä muita internetpohjaisia työkaluja. Esimerkkejä tuotannoista täällä.


eWSOY

Opit-tuotepäällikön tehtäviin (04-08/2002) kuuluivat eWSOY:n markkinointiviestintätehtävät ja käyttäjäkoulutus avainasiakaskontaktien ja uusasiakashankinnan ohella. Presentaatioihin ja tapahtumien järjestämiseen liittyvä osaamiseni toi lisäarvoa uuden internet-tuotteen markkinointiin. Kurkistin sähköisen oppimisympäristön maailmaan, jonne loin myös sisältökokonaisuuksia.


Avidea Presentation Oy

Markkinointipäällikkönä (01/2001-04/2002) vastasin viestintätehtävien lisäksi yrityksen ohjelmistomyynnistä. Tehtäviini kuului myös käyttökoulutuksesta sekä soveltuvin osin ohjelmistojen ja palveluiden yleinen kehitystyö. Loin yrityksen uuden visuaalisen ilmeen ja graafisen ohjeiston lisäksi myös nettisivujen sisällön. Käsikirjoitin ja toteutin audiovisuaalisia kokonaisuuksia osana palvelutarjontaa.


Helsingin kaupungin opetusvirasto

Yhteyspäällikkönä (01/1999-01/2001) olin mukana johtoryhmän visio- ja strategiatyössä, jonka pohjalta loin uuden visuaalisen omenailmeen. Merkin vartioimisen ohella tehtäväni oli nykyaikaistaa viraston viestintä, jonka mukaisesti koulutin eri yksiköiden viestintäihmisiä. Rakensin työkaluja intranetiin, ja olin mukana myös internet-palvelujen uudistamisessa. Suomen tiedottajien liitto palkitsi päätoimittamani Kouluhelsinki-lehden kunniamaininnalla vuonna 2000.


Helsinki/Rautalampi/Turku

Pakolais- ja luokanopettajan töiden ohella (01/1993-01/1999) olin aktiivisesti mukana mm. matkailutoiminnassa ja erilaisten tapahtumien järjestämisessä. Kirjoitin artikkeleita ja sukelsin digitaalisen maailmaan tekemällä erilaisia tiedotteita ja raportteja. Töiden ohella suoritin Helsingin liiketalouden ammattikorkeakoulussa iltaopiskeluna viestinnän erikoistumisopinnot.


Golan

Toimin Persianlahden ensimmäisen sodan aikana (08/1990-04/1991) suomalaisessa valvontajoukossa (YKSV) joukkueenjohtajana ja tilannepäivystäjänä. Työskentelin kanadalaisten ammattisotilaiden kanssa, ja työskentelykielenä oli englanti. Yhteys- ja PR-tehtäviini kuului mm. toimia kansainvälisten vieraiden isäntänä. Lisäksi olin Lapinlahden linnut - yhtyeen vastuu-upseerina heidän Lähi-Idän kiertueensa aikana.

Kesätyöt

Muurarin apupoika, nuorempi tietyömies, vesurihenkilö, pystymittaaja, taimitarhatyöntekijä, trukkikuski, juniortimpuri/ laudankannattelija, keernanvalaja/ valimotyöntekijä, keikkaduunari telakalla (mm. Hjalliksen Maxi-veneen rungonhioja, hiekkapuhalletun hiekan laivan lohkoista imuroitsija, telinerakentaja), makkaratehtaan lähettämön työntekijä, rappari. 

Lisää tietoa

Naulakallion lastenkodin vastaava ohjaaja Mikael Stark (GSM 040 1281 971).
Naulakallion lastenkodin johtaja Maria Kantsila (GSM 050 3603 152).
Tavastia-Klubin vuoropäällikkö Kaisa Halmeenlaakso (GSM 044 3258 556).
Tapanilan Urheilutalosäätiön aikaisempi tj Hannu Tarsaranta (GSM 050 5673 472)
.

Uniformu
YK-komennuksen työpaita
Pasi Räisänen GSM 044 3080 022