Presolutions


Esimerkkejä/ Tapanilan Urheilukeskus


Tapanilan Urheilukeskuksella ei ole markkinointibudjettia. Suurin menoerä on Tapanilan Liikunta-lehti, joka ilmestyy kerran vuodessa. Siitä saatavilla ilmoitustuloilla katetaan markkinoinniksi luettava toiminta. Niitä ovat sähköpostilla toteutettamani suoramarkkinointikirjeet asiakasrekisteriin kuuluville sekä kirjesuorapostitukset (sähköposti- ja puhelinkontaktointeineen) uusille asiakkaille.

Koska markkinointirahaa ei käytännössä ole, saan osallistua aktiivisesti ilmaisten tai hinnaltaan huokeiden projektien toteuttamiseen (esimerkiksi tämä video sekä Elixir-vierailun koostevideo). Apunani on kattava yhteistyökumppaneiden verkosto, joiden kanssa saamme kustannustehokkaasti paljon aikaiseksi mm. netti- ja animaatiorintamallla. 

Elixirlife
Elixir Life -hyvinvointiohjelmaan tehtiin kolme jaksoa Tapanilan Urheilukeskuksesta. Niissä taiteilija Krisse Salminen, ohjelman juontaja Joanna Kuvaja ja autourheilija Emma Kimiläinen tutustuivat keilailuun, jousiammuntaan ja seinäkiipeilyyn. Lisäksi ohjelmissa esiteltiin yritysryhmien palveluista tankofutista, puhallusputkia sekä mosalympialaisia. Linkeistä löytyvät riemukkaat koostevideot päivän tapahtumista.
 
Lehtiaukeama
Tapanilan Liikunta-asiakaslehti ilmestyi vuonna 2015 ainoastaan digitaalisena. Tutustu lehteen täällä.
 
Ilopilleri
Suunnittelemani ilopilleriboksi. Sisällä minttupillereitä, joiden avulla aurinko paistaa aina.
  

Urheilukeskuksen ilo-lehtinen, jonka ensimmäisessä numerossa kerrottiin Vera Sjöblomista, bikini fitness -urheiljasta, joka treenaa lujaa ja monipuolisesti urheilukeskuksessa. 

Lajimaatti.fi -sivulla saat selville, mitkä urheilukeskuksen 80 lajista soveltuvat sinulle.
Oletko Energinen nujuaja vai Henkinen kolistelija? Löydä oma juttusi tekemällä testi täällä.

 
HarrastajakorttiKeilakiulukahveli

Ideoin, kuvasin ja toteutin harrastajakortit kaikkiaan 60 lajista. Kurkista judokorttiin täällä. Huomaa yläkulmassa näkyvä Poimuri, jonka avulla voi pyytää lisätietoa ja/ tai tarjouksen halutuista sivusta.

Keilahallin kampanjamainontaa.

 

Ilopilletri
Suorapostituskirje final
Suorapostituksen räätälöity kirjekuori sekä kirjeen mukana jaetut ilomaatti-minttupillerit. 

Perinteinen kirje + ilopilleri-minttukaramellejä (pääkaupunkiseudun 500 + 500 suurimman yrityksen) henkilöstöpäättäjälle, jonka jälkeen yhteyttä otettiin sähköpostilla ja puhelimitse.


Livezhat
Asiakaspalvelua tukemaan otimme LiveZhat-palvelun. Henkilökunnalle rakennettiin Yammerin avulla intranet.
 
  
Hallimestaruus-ilmoituksen kuvankäsittely ja toteutus. Ilmoitukset julkaistiin nettisivuilla ja paperiversioina ilmoitustauluillamme. Keilahallin Pääsiäiskeilaus-ilmoituksen ideointi, kuvankäsittely ja toteutus. Keilahallin ilmoituksia tehdään muutama kuukaudessa ilmoitustauluillemme sekä lähilehtiin. 
  
  
Puistolan Palloiluhallin ilmoitussarja, josta tehtiin mm. roll-up -teline.Kuvapankin kuvista löytyy joskus kohtalaisen hauskojakin vaihtoehtoja. Suurin osa kuvista on joko minun tai ammattilaisen ottamia.
  
Kuntosalille tehtiin Salicismus-ohjeistus yhteisistä pelisäännöistä. Kaikkiaan 14 erilaista "wanhacielistä" alumiinilaattaa ruuvattiin salin seinille.

  

8-sivuinen esite, jonka käsikirjoitin ja tuotin tekstien ja kuvattavien sekä kuvauspaikkojen osalta. Tekninen toteutus JM-Suomi Oy.

Juliste liikuntaseteleiden käytön kannustamiseksi ennen vuodenvaihdetta. Kuvankäsittely, ideointi ja toteutus.

  
IlomelliIlopilletri

Esimerkki ohjeistavasta leiskastani toteuttajalle. Ohjeen mukaisesti toteutettiin lakritsitoffeekääre. Makeisia jaetaan mm. urheilukeskuksessa vieraileville yritysryhmille. Tekninen toteutus Presenta.

Ilomaatti-ilopillereitä, joita jaetaan yhteistyökumppaneille ja vierailleiden tyky-ryhmien vastuuhenkilöille. Idea, leiska ja leipikset. Tekninen toteutus Jere Hollmén/ Jerkka Tuote Oy.

 
 
Vartti-lehteen tekemäni ilmoitus (painovalmiiksi asti). Kaikki ilmoitukset julkaistiin myös nettisivuilla. Ideoimani ja toteuttamani urheilukeskuksen monipuolisesta tarjonnasta kertova juliste (osa julistesarjaa). 
  
Valokuvaan paljon, ja ottamiani kuvia hyödynnetään lehden lisäksi nettisivuilla, esitteissä ym. viestinnässämme. Lähes kaikki viestinnässämme käytettävät kuvat ovat oikeita, urheilukeskuksessa otettuja. Se lisää henkilökohtaisuutta ja tukee iloisten ilmeiden kohtauspaikka -slogania. Lehden artikkeleissa käytetään myös ammattikuvaajia, mutta n. 90 % käyttämistämme kuvista on ottamiani (yllä ottamani kuva Riihimäen koululaisten kiipeilypäivästä).   
  
Toimin Tapanilan Liikunta -lehden toimituspäällikkönä. Leiskaan ulkoasun, ideoin artikkelit ja vastaan toteutuksesta. Kirjoitan lehtiin pääosan artikkeleista, joissa käytetään ottamiani kuvia (yllä Lorenz Backmanin nyrkkeilykokeilu). Lehtien pääjutun teetän ammattikirjoittajilla ja -kuvaajilla. Lehden tekninen toteutus Pentti Nyholm/ Osuuskunta Lilith.
  
  
MosaCafen ilmoitukset lehtiin ja ilmoitustauluille. Kuvassa kuntosalin keilailtaan räätälöity mainos.Teemailmoitus MosaCafen Taiteiden Yön tarjontaa varten. Valokuvaus, kuvankäsittely, toteutus. 
  

Urheilukeskuksen toiminnasta kertova Power Point-presentaatio, jossa mukana kuva-animointeja ja hillittyjä siirtymiä. Myös urheilukeskuksen slogan ja palvelulupaus, "iloisten ilmeiden kohtauspaikka", on käsialaani.

  

Infokanavamme aineistossa on tunnistettava yleisilme, jota muokattiin tarpeen tullen. Kuvassa Batteryn huima BagJump. Tein kuvien ulkoasun, kuvankäsittelyn ja toteutuksen.

ilomaatti-kampanjasivustolle tehtiin runsaasti flash-aineistoa, jotka käsikirjoitin ja tuotin. Tekinen toteutus flasheissa Liisa Kankkunen/ Selkografiikka. 
  
Kullekin yksikölle ideoin ja toteutin oman näköisen, mutta tunnistettavan yhtenäisen lahjakortin. Kuvassa kiipeilykeskuksen kortti.
 
Kortteja räätälöitiin tilanteen mukaan, kuvassa Aurinkomatkojen arvontaan tekemäni versio. 
 
 
Malmin seurakunnalle on vuodesta 2010 annettu ideani mukaan joulunaikaan lahjakortteja keilaukseen, jotka on tarkoitettu jaettavaksi alueen vähävaraisille. Kuvassa lahjakortin kääntöpuoli. Lisätietoa täältä
 
  
Joulun sähköpostipohja yhteistyökumppaneille. Tein leiskan ja leipätekstit sekä etsin kuvamaailman. Tekninen toteutus Liisa Kankkunen/ Selkografiikka. Messukäyttöön tehty reikänaamataulu. Kaksipuolinen, toisella puolella nyrkkeilijä, kössinpelaaja ja nyrkkeilijä. Leiska ja kuvankäsittely. Taulun tekninen toteutus Jari Norvio/ PixMill. 
  
Olimme mukana HOK-Elannon asiakasomistajapäivillä kesäkuussa 2009 Kaisaniemessä. Messuosastomme oli näyttävä 90-neliöinen toiminnallinen teltta. Teltassa esittelimme toimintaamme kumppaniemme avustuksella. Play Station 3:n SingStar-peli oli eräs teltan houkuttimista. Mukana kolmipäiväisessä tapahtumassa oli myös pääkumppanimme Sinebrychoff juomineen. Teltan rakensi Mika Mattila/ Kataja Event Service 
  
  
Teltassa oli maanmainio kiipeilyseinäsimulaattori, joka herätti mielenkiintoa kaikissa ikäryhmissä. Kalervo Vanamo/ ClimbstationOmana osastonaan oli 10-paikkainen Eko-Aims -ammuntarata, joka sekin oli osallistujamenetys. Aimo Kurkinen/ Suomen Biathlon Oy
  
 
Iloinen kahden pallon kohtaaminen 3-d-leffassa. Käsikirjoitus ja idea minulta, tekninen toteutus Robert Frias/ Intuitive Motion. Kuka-kuvassa -palkittavien esittely Facebookissa. Otin kuvan ja käsittelin ne sekä julkaisin Naamatussa. Tähtikuvia lisätään aika ajoin kauden aikana toiveena aktivoida ihmisiä.
  
 
Toimin koordinaattorina HOK-Elannon suuntaan Yhteishyvässä kuukausittain ilmestyvien ohjattujen kurssien, Bonuskumppaneille ja HOK-Elannon työntekijöille suunnattujen etuvihkohjen sekä mm. Alepan yhteismarkkinoinnin osalta. Ideoin, leiskasin ja tekstitin ilmoitukset. Tekninen toteutus HOK-Elanto ja Pentti Nyholm/ Osuuskunta Lilith (Alepan etuseteli ja isokoinen juliste).   
  
  
Formulakuski Emma Kimiläinen Neppisautoskabassa. Ideointi, valokuvaus ja jatkokäyttö juhlavuoden lehdissä ja tiedottamisessa. Neppisautorata Mika Yliluoma/ GreenEvent. Mailan Päivän tapahtuman juliste. Idea ja toteutus. Ilmapallot ja helium Suomen Kumitukku. 
  
  
Veitsenheitto löytyi osaksi virepäivien palveluja. Ideointi, mediatuuppaus mm. Helsingin Uutisten suuntaan ja valokuvaus. Seinän tekninen toteutus ja ohjaukset Tim Malmsten/ Veitsenheitto.fi Yhteistyö Play Station Suomen kanssa. Ottamani kuva lastenjuhlista, joista tehtiin uutinen myös Tapanilan Liikunta -lehteen. 
  
Mukavimmista Tapanilan Liikunta-lehdessä olleista jutuista koostettiin iloisten ilmeiden kuvakirjaan aukeama. 74-sivuinen kirja on yrityslahjamme tärkeille yhteistyökumppaneille. Kirjasta tehtiin kahta eri kokoa olevat versiot. Käsikirjoitin, editoin ja toteutin kirjan aiempia kuvia hyödyntäen. Tekninen toteutus Smartphoto.   
 
Yritysryhmat2
Alkuperäinen kuva IBM:n ryhmästä, jolle muovailtiin muistoksi päivästä hammassuojat. "Vääränväriset" photoshopattiin lehtiartikkelia varten brändin sinisiksi (vrt. kuva yllä). 
 
 
A5-kokoisen, 8-sivuisen haitariesitteen aukeamat. Idea, leiska, leipätekstit ja tuotannon valvonta. Tekninen toteutus Pentti Nyholm/ Osuuskunta Lilith. 
  
Keväällä 2013 Oraakkeli Oy:n kanssa toteutettu sähköpostisuora, jossa kolme erilaista viestiä. Kohderyhmänä 6 800 pääkaupunkiseudun yrityspäättäjää. Klikkaa auki nettiversio täältä.
  
Tl14Tl13
Tapanilan Liikunta 2014 Tapanilan Liikunta 2013 
  
 
Tapanilan Liikunta 2012. Leiska, artikkelit, toimittaminen, ilmoitusmyynti. Tekninen toteutus Pentti Nyholm/ Osuuskunta Lilith 

Tapanilan Liikunta 2011. Leiska, artikkelit, toimittaminen, ilmoitusmyynti. Tekninen toteutus Pentti Nyholm/ Osuuskunta Lilith

  
  

Tapanilan Liikunta 2010. Juhlavuoden lehti 32 s. Leiska, artikkelit, toimittaminen, ilmoitusmyynti. Tekninen toteutus Pentti Nyholm/ Osuuskunta Lilith

Tapanilan Liikunta 2009. Leiska, artikkelit, toimittaminen, ilmoitusmyynti. Tekninen toteutus Pentti Nyholm/ Osuuskunta Lilith

 
  
  

Tapanilan Liikunta 2008/ 3. Leiska, artikkelit, toimittaminen, ilmoitusmyynti. Tekninen toteutus Pentti Nyholm/ Osuuskunta Lilith

Tapanilan Liikunta 2008/ 2. Ensimmäinen toteuttamani lehti uudella ilmeellä. Leiska, artikkelit, toimittaminen, ilmoitusmyynti. Tekninen toteutus Pentti Nyholm/ Osuuskunta Lilith


Pasi Räisänen GSM 044 3080 022